Edvard Olastuen er sjef for entrepenørbedriften Netel Norge

Netel Norge inngår ny Telenor-avtale

Netel i Norge har signert en toårig porteføljeavtale med Telenor om utbygging av FTTH-anlegg (Fiber to the Home) i en rekke fylker på Østlandet. — Dette er en avtale med stort potensial, med et forventet volum på 6000–8000 HP (Homes Past) i 2023, sier administrerende direktør Edward Olastuen i Netel Norge.

Det er i Viken, Vestfold og Telemark, Innlandet, Nordland og deler av Agder Netel skal bygge villaanlegg for Telenor. Avtalen gjelder hele prosessen fra tildeling frem til leveranse og dokumentasjon, og prosjektering av de første anleggene er allerede i gang.

– Med denne avtalen i bunn får vi anledning til å jobbe mer strategisk med planlegging og synergier i vår organisasjon, sier Olastuen.

Stolt toppsjef

– Vi er glade og stolte over å ha Telenor som en viktig kunde og samarbeidspartner, og ser frem til å jobbe med en svært profesjonell organisasjon også på dette viktige området, legger han til.

Les Inside Telecoms artikkel om samarbeidet her: Netel skal bygge for Telenor

Fra før av har Netel en treårig rammeavtale med Telenor om entreprenøroppdrag innen drift, kjernenett, utbygging og leveranse av fiberinstallasjoner i hele Norge med en verdi på om lag 400–600 MN0K.

– Porteføljeavtalen er inngått som et tillegg til rammeavtalen. Verdien ikke fastsatt, men vi antar at oppdragene vil representere over 100 MN0K årlig, sier Olastuen.  

Stoler på partnerne

– Våre kunder krever at vi leverer til avtalt tid og med høy kvalitet. Når vi inngår porteføljekontrakt med Netel, stoler vi på at de er en partner som leverer på dette. Avtalen medfører at vårt partnerskap utvikles til det beste for våre kunder, Telenor og Netel. Det er betryggende å ha Netel som samarbeidspartner, sier Christer Eneroth, teknologidirektør i Telenor Norge.

– Vi vet at Telenor har store forventninger til leveranser fra Netel, og er både glade og stolte over den tilliten som nå er vist oss. Samtidig har vi fortsatt store ambisjoner om å bli en enda bedre samarbeidspartner. Vi er en fullblods serviceorganisasjon som aldri tillater oss å hvile på laurbærene, sier Olastuen.

Oslo, 16. november 2022