Thien Tran: – Rykker ut når det «brenner»

Vår Netel-kollega

Navn: Thien Tran
Alder: 49
Stilling: Tekniker på Telenor Aksessnett
Startet i Netel: 2021

Tekniker Thien Tran på Telenor Aksessnett er vant til at ting haster. – Når det blir meldt feil på mobilnettet, er det bare å stille og gjøre sitt beste, sier han.

– Noen ganger er det om natten, noen ganger i helgene – Tran og kollegene sørger for at feilen blir rettet og trafikken kan gjenopptas. – Jeg er såpass interessert i jobben min at det ikke oppleves som slitsomt. Jeg er interessert i det jeg driver med, understreker Tran.

Ved siden av feilretting, driver Thien og kollegaene hans litt med flytting av kabler og omlegging i forbindelse med prosjekter, men det blir mest feilretting, forteller han. Og 49-åringen trives med det han gjør.

– Jeg er veldig fornøyd med jobben min, du kan vel egentlig si at det er min hobby også, sier trebarnsfaren som er bosatt i Drammen. Det gir kort vei til Asker, Bærum og Buskerud, som er området han er med på å drifte.

Trives

– Det blir mye Asker, Bærum og Buskerud, men iblant drar vi lenger ut i Viken, forteller han. Teknikeren har videregående skole under beltet, men lang erfaring med mobilservice, både i eget firma og for andre. Til Netel kom han sammen med Netels Telenor-avtale, og etter to år har han bare godt å si om arbeidsplassen.

– Her i Netel er det et kjempegodt arbeidsmiljø, sier Tran. – Gode kollegaer som støtter og hjelper hverandre, god ledelse. Her er det lett å trives!

– God ledelse handler om frihet i arbeidshverdagen, god dialog og sjefer som lytter og bryr seg, sier Thien. – Min leder er helt topp! Egentlig vil jeg si at vi har en kjempeledelse, og det er viktig for å trives.

Stå-på-vilje nødvendig

Hverdagen kan bli hektisk, med stort press for å få rettet feil. Ofte er det nødvendig å stå på til feilen er rettet.

– Noen ganger er det bare å stå på til feilen er rettet, uansett når på døgnet det er. Vi stiller opp når det brenner, og vi får jobben gjort. Det krever litt stå-på-vilje, og så langt har vi heldigvis lyktes med det, sier Thien Tran. – Det er både spennende og utviklende. Jeg har absolutt ingenting å klage på, avslutter han.