Pernilla Cederlöf: – Stortrives i Netel

Hun stortrives i Norge og Netel, prosjektleder Pernilla Cederlöf. Etter nærmere ti år i hotellbransjen falt karrierevalget på fiber, og hun angrer ikke.

Vår Netel-kollega

Navn: Pernilla Cederlöf

Alder: 39 år

Stilling: Prosjektleder for fiberutbygginger

Startet i Netel: 2017

– Det begynte med at jeg fikk en jobb i Oslo med dokumentasjon av fiberutbygging. Netel var blant entreprenørene firmaet jobbet med, og da det ble kjøpt opp, fikk jeg et tilbud om jobb i Netel. Her har jeg vært siden, og jeg stortrives, sier tobarnsmammaen med røtter Hofors, ca. 25 mil nord for Stockholm.

Fra planlegger til prosjektlegger

Til å begynne med fortsatte Pernilla med dokumentasjon, men etter et drøyt år fikk hun tilbud om prosjektlederjobben. En mulighet hun grep.

– Jeg jobber som prosjektleder for fiberutbygginger for bedrifter i Oslo-regionen for Global Connect. Det innebærer at jeg følger prosjektet med planlegging fra graving til nylagt fiber kobles på nett og kunden mottar tjenesten. Det er mye å holde styr på, med søknader, tids- og ressursplanlegging, sier hun. – Til slutt i prosjektet er det fakturering og dokumentasjon.

Glad for tilliten

Pernilla stortrives i Netel. Hun trekker frem gode kollegaer, spennende arbeidsoppgaver, en fleksibel arbeidsdag og masse tillit fra ledelsen som de viktigste årsakene til det.
– Her blir vi vist tillit. Om jeg må ta med barna til tannlegen, er det ingen som stusser over det – og ledelsen stoler på at jobben blir gjort. Det er inspirerende, sier hun.
– For noen år siden fikk jeg jobbtilbud fra en konkurrent, men valgte å bli i Netel. Det sier litt om arbeidsplassen, legger hun til.

– Om det skulle være noe, kunne jeg kanskje ha tenkt med noen flere kvinnelige kollegaer. Men samtidig trives jeg veldig godt med å jobbe i et mannlig miljø – her er det høyt under taket og alle sier hva de mener, uten at det skaper problemer.

Jobb og familie

Mann og to barn i kombinasjon med en stor kjærlighet til alpint gjør at Pernilla ikke har problemer med å fylle fritiden. Fra boligen i Nydalen er det ikke langt til skibakken i Grefsenkollen, og familien drar ofte til forskjellige alpinsentre for å dyrke hobbyen.

– Før ble det ofte turer til alpene, men nå er ikke det nødvendig – her i Norge er det et veldig godt tilbud. Det er nok en av grunnene til at jeg nok aldri kommer til å flytte tilbake til Sverige, sier hun. Om sommeren er det marka som kaller, og det blir mange turer i skogen med fiskestangen.

– Både ungene og vi foreldre elsker å fiske. Snart går turen til Lofoten, og da regner vi med at det kommer til å bite skikkelig, avslutter hun.