Ice og Netel inngår avtale for 5G-utbygging

Netel har signert avtale med Ice om oppgradering og nybygging av basestasjoner, og er en av fire entreprenører som skal levere inn i prosjektet, som har en samlet kostnadsramme på 1,5 milliarder NOK over de neste årene.

Avtalen innebærer at Netel har ansvar for planlegging, implementering, dokumentasjon, testing og driftssetting av 5G infrastruktur.

– Dette er en kontrakt som er av stor betydning for Netel, sier administrerende direktør Edward Olastuen. – Vi er glade for å være med på å bygge fremtidens mobilnett sammen med den innovative operatøren Ice, og dette viser at vår satsing på å bygge kompetanse innenfor 5G teknologi var rett, sier han.

«Vi ser frem til dette nye samarbeidet», sier Ove Bergkvist, konsernsjef for Netel. «Vi har lang erfaring med store telekomprosjekter og er stolte over å være med på å bygge en effektiv infrastruktur i Norge».

Administrerende direktør Eivind Helgaker i Ice er enig:

– Vi gleder oss til å fortsette utrullingen av Ice sitt 5G-nett med Netel på laget. For at vi skal kunne tilby våre kunder best mulige tjenester, er det viktig å samarbeide med partnere som vi vet kan levere på bærekraft, effektivitet og sikkerhet. Det kan Netel, sier han.

Sterk lokal tilstedeværelse og høy kompetanse og gjennomføringsevne gjør Olastuen sikker på at Netel vil levere i tråd med Ice sine høye forventninger. – Vi har bygget opp en omfattende kompetanseorganisasjon og har lang erfaring med store prosjekter. Nå ser vi frem til å gå i gang med utbyggingen, sier Olastuen.

Les om artikkelen i mediene:


OM NETEL

Netel Norge er en del av Netel-gruppen som er ledende spesialister på kritisk infrastruktur i Nord-Europa. Vi har over 20 års erfaring med å gjennomføre prosjekter samt service og vedlikehold for bransjens største aktører innen kraft, tele, fjernvarme og vann og avløp. Vi har en klar strategi for organisk vekst og oppkjøp basert på en effektiv forretningsmodell preget av desentralisering, lav kapitalbinding og høy kontantgenerering. Vår virksomhet er preget av et sterkt bærekraftstankesett med høyt ansvar for miljø og arbeidsmiljø. Netel hadde en omsetning på over 2,4 milliarder SEK i 2021 og har cirka 820 ansatte. Les mer på www.netelgroup.com.


KONTAKTPERSONER:
Edward  Olastuen, Adm. dir., Netel AS
edward.olastuen@netel.no / +47 414 66 848